Kas Ağrısı Nasıl Geçer? Neden Olur? Kas Ağrısına Ne İyi Gelir

kas-ağrısına-ne-iyi-nasıl geçer neden olur ne iyi gelir
Paylaş
 

Kas Ağrısı Nasıl Geçer? Neden Olur?

Kas ağrısı nasıl geçer?Günlük hayatta spor yaparken kaslara aşırı yüklenme, yanlış egzersiz, düzensiz beslenme ve uyku, vücudumuza yeterli miktardan az su alımı, aşırı stres gibi birçok nedene bağlı olarak kas ağrıları oluşmaktadır. Oluşan bu kas ağrıları zamanla süreklilik içerebilmektedir. Kas gevşetici kremler kullanılarak etkisi azaltılmakta olan kas ağrıları Ananas, Kuşburnu çayı, Bal, Zencefil gibi besinler tüketilerek de yok edilebilmektedir.

Kas ağrısını geçirmenin bir diğer yolu ise ağrıyan bölgeye yapılan masaj olarak bilinmektedir. Doğru masaj teknikleri ve rahatlatıcı yağların birleştirilmesi ile yapılan bu uygulama kasların gevşemesine ve ağrının tamamen yok olmasına olanak sağlayacaktır.

kas ağrısı nedenleri

Strese Bağlı Kas Ağrısı Nasıl Geçer

Strese bağlı kas ağrısı nasıl geçer? Fiziksel nedenlerin yanı sıra tamamen psikolojik kaynaklı bir neden olan stres de kas ağrılarını tetikleyen sebepler arasında yer almaktadır. Aşırı stres anında çoğunlukla çene ve boyunda oluşan ani kasılmalar kas ağrılarını beraberinde getirmektedir. Bu tür kas ağrılarını geçirmenin tek yolu strese neden olan etkenleri ortadan kaldırmak ya da onlardan uzaklaşmaktır. Tamamen beyin odaklı oluşan bu ağrı çeşidi beynimizi boşaltacak hobiler, farklı düşünceler, motivasyon sağlayacak etkinlikler gibi faktörler bu kas ağrısı için tedavi yöntemi niteliği taşımaktadır.

Spor Sonrası Kas Ağrısı Nasıl Geçer

Spor sonrası kas ağrısı nasıl geçer? Spor insan vücudunun zinde kalması ve sağlıklı yaşam için olmazsa olmaz faktörlerden bir tanesidir. Ancak uzun süre spora ara verdikten sonra birden yapılan aşırı yüklenme, hatalı yapılan egzersiz hareketleri gibi faktörler kaslarda ağrılara yol açabilmektedir. Çoğunlukla sırt bölgesi, kollar ve bacaklarda bulunan kasların etkilendiği bu ağrılardan kurtulmanın en etkili yolu iyi bir dinlenmeden geçmektedir. Uyku düzenine ve beslenme düzenine bu evrede dikkat edilmesi de en önemli iyileştirici etkiler arasında yer almaktadır. Spor sonrası en az 10 saat süreyle uyumak oluşan kas ağrılarının giderilmesine oldukça etkilidir.

Fazla hareketsizlik kan dolaşımını olumsuz etkileyeceğinden dinlenme sonrasında ufak egzersizler yapılarak ağrıyan bölgelerin hareket etmesi sağlanmalıdır. Böylelikle ağrıyan kas bölgelerindeki kan dolaşımı harekete geçerek ağrıların daha çabuk yok olması sağlanacaktır.

Kol Kas Ağrısına Ne İyi Gelir

Kol kas ağrısına ne iyi gelir? Kollarda bulunan kaslarda kolların uzun süre çalıştırılması, ağır yük taşınması ya da eklemlerde oluşan iltihap durumları gibi nedenlerle kas ağrısı meydana gelmektedir. Ayrıca boyun fıtığı, bileklerde ya da ellerde oluşan burkulmalar da kollardaki kas ağrılarını tetikleyen faktörler arasında yer almaktadır. Bu tip kas ağrılarının giderilmesi adına izlenmesi gereken ilk yol, ağrıyan bölgeye sarılan bir bandaj yardımı ile kolların dinlendirilmesidir. Ayrıca ağrıyan kaslara 15 er dakikalık süre ile uygulanacak olan buz yöntemi de ağrının azalmasına yardımcı niteliktedir. Kolları yüksek bir bölgede tutmak da ağrının azalmasına yardımcı olmaktadır.

Spor Sonrası Kas Ağrısı Ne Kadar Sürer

Spor sonrası kas ağrısı ne kadar sürer? Spor sonrasında oluşan kas ağrıları çoğunlukla bölgesel niteliktedir. Oluşan kas ağrılarının çoğu uzun süre ara verilen spordan kaynaklanmaktadır. Bu tip ağrılar genellikle dinlenme ve masaj gibi basit uygulamalar ile 72 saat aralığında sürmektedir. Ancak kimi zaman bu süreç uzayarak 1 hafta boyunca aynı kaslarda ağrı görüldüğü de olmaktadır.

Geçmeyen Kas Ağrıları

Geçmeyen kas ağrıları; kimi zaman kısa süreli olurken kimi zamansa ağrının şiddetine göre bu süreç uzamaktadır. Kronikleşmiş bu ağrılar hareketleri kısıtlamakta ve insan hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Tıp dilinde Miyalaji olarak adlandırılmakta olan bu hastalık türünde oluşan ağrılar oldukça inatçı ağrılardır. Tedavi sürecinin başlatılabilmesi adına öncelikle ağrının kaynağının ortaya çıkarılması gerekmektedir. Belirtileri arasında uzun süre geçmeyen kas ağrısı en önemli tanıdır.

Kasların çok fazla zorlanması, çeşitli nedenlerle oluşan sakatlıklar, enfeksiyon, yorgunluk gibi etkenlerin tetiklediği bu hastalık türü kaslardaki ağrıların oldukça uzun sürmesine sebebiyet vermektedir. Ağrıların azaltılması ve yok edilmesi adına yapılacak olan tedavi yöntemleri arasında;

  • Ağrıyan kasların gevşemesine yardımcı olan Sıcak-soğuk uygulaması,
  • Doktor tavsiyesi üzerine verilmekte olan kas gevşetici ilaçlar,
  • Fizik tedavi
  • Düzenli yapılması gereken hafif egzersizler, gibi yöntemler yer almaktadır.

Spor Sonrası Kas Ağrısı Varken Spor Yapılır Mı?

Spor sonrası kas ağrısı varken spor yapılır mı? Spor sonrasında oluşan kas ağrıları en çok can yakan ağrılar arasında yer almaktadır. Çoğunlukla uzun bir ağrı süreci oluşturmayan ve dinlenme yolu ile azaltılabilen bu ağrılar için hareket etmek oldukça büyük önem içermektedir. Spora yeni başlayan kişilerde daha sıklıkla görülmekte olan bu ağrılar devam ederken dinlenme sonrasında hafif hareketler ile basit egzersizler yapılmaya devam edilmesinde bir sakınca görülmemektedir. Ağrının şiddeti de bu kararın verilmesinde oldukça önemli bir etkendir.

Sguat Sonrası Kas Ağrısı Nasıl Geçer

Sguat sonrası kas ağrısı nasıl geçer? Bacak ve kalçaların çalıştırılması adına belirli bir ağırlık ile çömelerek yapılan bir spor hareketi olan Sguat sporu büyük faydalar sağlamaktadır. Ancak ilk kez bu sporu deneyenlerin kaçınılmaz sonlarından bir tanesi bacaklarda oluşan kas ağrılarıdır. Yürümekte oldukça güçlük çektirmekte olan bu ağrı çeşidinin şiddetinin giderek artmasını önlemek adına yapılması gerekenlerden en önemlisi bacakları yüksek bir yerde dinlendirmektir. Ayrıca kas ağrılarının baş düşmanı olan dengeli beslenme ve yeterli miktarda su tüketimi de sguat sonrası oluşan ağrıların geçmesi için destek niteliğindedir.

Hamlama Ağrısı Nasıl Geçer

Uzun süredir çalıştırılmayan kasların bir anda çalıştırılmaya başlaması ile birlikte oluşmakta olan Hamlık ağrısı, günlük hareketlerin kısıtlanmasına neden olmaktadır. İyileşmesi yaklaşık bir haftalık bir süreci kapsamakta olan bu ağrıların geçmesi adına hafif egzersizler yapılması gerekmektedir. Bunun yanında ağrı görülmekte olan bölgenin kremlerle ovulması ve üzerine soğuk uygulanması da ağrıyı azaltıcı etkenlerdendir. Ayrıca bol miktarda su tüketimi de metabolizmayı ve kan dolaşımını hızlandırarak hamlama ağrısının yok olmasına etki sağlamaktadır. Hamlama ağrısının oluşmasını engellemek oldukça mümkün değildir. Ancak ağrı şiddetini azaltmak için spor öncesinde alınan magnezyum yüklü ya da fazla protein içerikli yiyecekler tüketmek fayda sağlamaktadır.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Facebookta bizi bulun
ETİKET BULUTU